Konsertti-, kulttuuri- ja opintomatka Pietariin 5.-8.2.2009

Kotkan Nuoret Jouset -viuluryhmä osallistui Kotkan seudun musiikkiopiston järjestämälle opinto-, konsertti- ja kulttuurimatkalle Pietariin 5.-8.2.2009. Matkalle lähti myös opistomme kamariorkesteri solisteineen. Heti lähtöpäivänä vierailimme Pietarin suomalaisella koululla, jossa pidimme pienen konsertin ja samalla kutsuimme kuulijat lauantaina pidettävään konserttiimme. Suomalaisen musiikki-instituutin rehtori Kaisa Bullat toimi vierailumme emäntänä. Torstaina matkaohjelmaan kuului vielä unohtumaton konsertti-ilta legendaarisessa suuressa Philharmonia-salissa. Konsertissa kuulimme tunteita nostattavan esityksen Orffin Carmina Buranasta.

Roosa mestarikurssilla

Yksi matkan huippukohdista oli perjantainen vierailu Musorgskin konservatoriossa. Nyt oppilaamme saivat nauttia korkeatasoisesta ja kannustavasta opetuksesta: viulistien opettajina toimivat Valentina Jakubovskaja ja Anna Laukhina. Konservatorion salissa pidetyssä yhteiskonsertissa kotkalaiset saivat nauttia pietarilaisten huippuesityksistä; lavalle astui kerta toisensa jälkeen kilpailuvoittajia ja "työnsankareita". Erityisen mielenkiintoista oli se, että he esittelivät meille venäläisiä kansansoittimia. Kotkalaiset oppilaat ja heidän suomalaiset musiikkiesityksensä saivat lämpimän vastaanoton.

Pyhän Pietarin kirkko

Matka huipentui lauantaina kotkalaisten omaan suomalaisen musiikin konserttiin Pyhän Pietarin kirkossa, Nevski Prospektilla, aivan Pietarin keskustassa. Aiemmin lauantaiaamuna olimme jo käyneet venäläisen taiteen museossa ja tutustuneet Pietarin tärkeimpiin nähtävyyksiin kaupunkikierroksella. Konsertti onnistui hienosti ja yleisöä oli runsaat 200 henkeä. Esiintyjät saivat pitkät ja lämpimät aplodit kiitolliselta yleisöltä, joiden joukossa oli paljon Pietarin suomalaisia.