Eija Vilkki

Eija Vilkki on valmistunut Helsingin Konservatoriosta viulunsoitonopettajaksi vuonna 1986. Valmistumisestaan lähtien hän on toiminut Kotkan seudun musiikkiopiston viulunsoitonopettajana. Opetustoimensa ohella hän on toiminut orkesterisoittajana ja kamarimuusikkona. Omista viuluoppilaistaan koottua Kotkan Nuoret Jouset -viuluryhmää hän on ohjannut jo 20 vuoden ajan. Hän toimii myös Kotkan Nuoret Jouset ry:n viululeirin johtajana. Vuodesta 2008 lähtien hän on toiminut musiikkiopiston Kamariorkesterin kapellimestarina. Tempo Tenavat -jousiorkesterikoulun hän perusti vuonna 2010 kollegoidensa kanssa musiikkiopistolle. Viuluryhmän ja Kamariorkesterin kanssa hän osallistuu kansallisiin orkesteritapahtumiin vuosittain, ja ulkomaiset konserttimatkat ovat suuntautuneet mm. Pietariin, Salzburgiin ja Lyypekkiin. Eija Vilkin teemana musiikin tekemisessä on "positiivisesti motivoiva yhteistoiminnallinen oppiminen".

Eija Vilkki ja Esa Ylönen

Esa Ylönen

Esa Ylönen opiskeli pianonsoittoa Kotkan seudun musiikkiopistossa Maj-Lis Tigerstedtin ja Sibelius-Akatemiassa Juhani Lagerspetzin johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1995. Valmistumisensa jälkeen hän opiskeli kirkkomusiikkia ja suoritti kanttorin pätevyyteen vaadittavat opinnot. Ylönen on osallistunut mm. Bella Davidivichin, Laszlo Baranyain, Rudolf Kehrerin, Hans Pålssonin ja Erik T. Tawaststjernan mestarikursseille. Vuonna 1989 EsCaMi-pianotrio, jonka pianisti Ylönen oli, voitti Turun valtakunnallisen kamarimusiikkikilpailun. Vuosina 2000 ja 2001 Ylönen oli Kuhmon kamarimusiikin musiikkikurssien pianisti. Vuodesta 1996 alkaen hän on toiminut kesäisin Tsekissä Leos Janacek - Bohuslav Martinu -musiikkikurssien pianistina. Esa, joka valittiin "Positiivisimmaksi kotkalaiseksi" vuonna 2011, esiintyy noin 100 konsertin ja matinean vuosivauhtia Suomessa ja ulkomailla (Hollanti, Islanti, Italia, Kanada, Kiina, Saksa, Slovakia, Sveitsi, Tsekki, Unkari, Venäjä, Viro). Esan sovituksia ja sävellyksiä on myös levytetty. Hän tekee paljon yhteistyötä eri kokoonpanojen, kuorojen ja orkesterien kanssa. Ylönen toimii kesällä 2013 perustetun Elokuun Tango -argentiinalaisen tangofestivaalin taiteellisena johtajana. Keväällä 2013 Ylöseltä julkaistiin Landscape - pianistinen laajakuva -levy, joka on maailmanensilevytys Uuno Klamin pianoteoksista sekä sävellyksistä viululle ja pianolle. Viulistina levyllä on Sirkku Mantere. Äänite on saanut loistavat arvostelut Suomessa ja ulkomailla, ja sitä on luonnehdittu kulttuuriteoksi. Muista äänitteistä mainittakoon vuonna 2013 ilmestyneet levytykset sopraano Leena Arffmanin (Ave Maria) sekä sopraano Emilia Vesalaisen (Lupaus-joululevy) kanssa. Elokuusta 2013 tammikuun loppuun 2014 Esa Ylönen oli Kotkan kaupungin puolivuotisella taiteilija-apurahalla, jonka aikana hän mm. soitti Klami-konsertteja koululaisille ja senioreille, piti suomalaisen pianomusiikin mestarikurssia Zilinan konservatoriossa Slovakiassa ja opiskeli continuosoittoa Greifswaldissa Saksassa. Esa Ylönen on opettanut pianonsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa ja toiminut pianonsoiton lehtorina Kotkan seudun musiikkiopistossa. Kirkkomuusikkona hän on työskennellyt monissa eri seurakunnissa, mm. useita vuosia Lehtisaaren kappeliurkurina Munkkiniemen seurakunnassa Helsingissä. Nykyään hän toimii Kotkan seudun musiikkiopiston säestäjänä.

Eija ja Esa Salzburgissa

Eijan entiset oppilaat opettajina ja musiikin ammattilaisina

Anni Holopainen

Anni Holopainen on opiskellut viulun- ja alttoviulunsoittoa Kotkan Seudun Musiikkiopistossa sekä Helsingin Konservatoriossa, jossa hän suoritti muusikon ammattitutkinnon vuonna 2008 pääaineenaan viulu. Hän on myös opiskellut laulua Kotkan Seudun Musiikkiopistossa ja Helsingin Konservatoriossa. Nykyisin hän toimii aktiivisena amatöörimuusikkona pääkaupunkiseudulla ja soittaa alttoviulua Ylioppilaskunnan Soittajissa sekä Kamariorkesteri Refugium Musicumissa. Päivätyönään hän työskentelee kieltenopettajana vantaalaisessa yläkoulussa.

Katariina Almgren

Katariina Almgren aloitti viulun soiton opinnot Kotkan seudun musiikkiopistossa Eija Vilkin johdolla. Vuodesta 2008 opettajana on ollut Seppo Tukiainen ja vuodesta 2011 opinahjona Sibelius-Akatemia. Mestarikursseilla Katariinaa ovat opettaneet mm. Vilmos Szabadi, Jaakko Kuusisto, Sirkka Kuula, Dennis Kim, Kaija Saarikettu ja Päivyt Meller. Kamarimusiikissa
hän on saanut ohjausta mm. Keijo Aholta, Marko Ylöseltä, Teemu Kupiaiselta sekä Johannes Meisseliltä. Katariina on osallistunut useille eri musiikkifestivaaleille niin Suomessa kuin ulkomaillakin ja piti resitaalikonsertin Tsekeissä Hubedni-festivaalilla kesällä 2010. Keväällä 2010 Katariina soitti Kymi Sinfoniettan solistina Nuorten solistien konsertissa. Katariinalla on käytössä Suomen Kulttuurirahaston viulu Anon., "Antonio Stradivari 1727".

Essi Kiiski

Essi Kiiski on valmistunut Lontoon Royal College of Musicista kesällä 2015, jossa hän opiskeli Jan Repkon johdolla esittävän säveltaiteen maisterin tutkinnon. Essi aloitti opintonsa 6-vuotiaana Kotkan Seudun Musiikkiopistossa Eija Vilkin oppilaana, ja häntä ovat sittemmin opettaneet Sirkka Kuula, Sirpa Lannes-Tukiainen ja Seppo Tukiainen. Essi on esiintynyt Kymi Sinfonietan Nuorten Solistien Konsertissa vuosina 2003, 2007 ja 2011. Tällä hetkellä hän soittaa Kulttuurirahaston omistamalla Jaakko Mäkelän arvoviululla (2000). Essi valittiin Lontoossa vuoden 2016 Southbank Sinfonia orkesteriakatemiaan, ja on sittemmin aloittanut työt Kymi Sinfonietassa Kotkassa. Keväällä 2017 hän tulee soittamaan myös London Philharmonic Orchestran riveissä. Essi esiintyy säännöllisesti Aeon-duon kanssa, jonka hän on muodostanut pianisti-säveltäjä Eduardo Andraden kanssa v. 2013. He ovat esiintyneet yhdessä tähän mennessä Suomen lisäksi mm. Englannissa, Skotlannissa, Meksikossa ja Italiassa. Essi on ehtinyt Lontoossa asuessaan mukaan erinäisiin projekteihin, jotka ovat vieneet häntä pop-festivaaleilta (O2 Arena, Boomtown Festival) isoihin konserttisaleihin (Royal Albert Hall, Royal Festival Hall, Cadogan Hall) ja prinssin vastaanotolle Buckinghamin Palatsiin. Lisäksi v. 2015 hän oli osana perustajaryhmää uudelle “Multimediasinfonia” -projektille, jossa yhdistettiin uutta orkesterimusiikkia, tanssia, teatteria, visuaalista taidetta ja digitaalisia teknologioita. Show sai ensi-iltansa Britten Teatterissa Lontoossa osana globaalia Network Performing Arts Production Workshop -konferenssia.

Liisa Hovi

Jousileirien opettajia

Sinikka Meyer

Sinikka Meyer on toiminut Kotkan seudun musiikkiopistossa viulunsoitonopettajana syksystä 2010 alkaen, opettaen myös alttoviulunsoittoa sekä johtaen Tempo tenavat- jousiorkesteria. Hän valmistui yhtye- ja orkesterimuusikoksi Jyväskylän ammattiopiston Konservatoriosta vuonna 2004 pääaineenaan viulu. Viulunsoitonopettajaksi hän valmistui Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmasta vuonna 2010. Jyväskylässä opiskellessaan hänen viulunsoitonopettajanaan oli Anatoli Melnikov. Ennen ammattiopintojaan hän on ollut mm. Reijo Tunkkarin ja Sirpa Lannes-Tukiaisen oppilaana. Jyväskylän ammattikorkeakoulun opintojen opinnäytetyönään hän järjesti parityönä viulu- ja musiikkileikkikoululeirin. Hän on opettanut viulun- ja alttoviulunsoittoa Kotkan Nuorten jousten järjestämillä kesäleireillä vuosina 2011-2014.

Johannes Raikas

Johannes opettaa kontrabassonsoittoa Kotkan seudun musiikkiopistossa sekä soittaa kontrabassoa Kotkassa ja Kouvolassa toimivassa Kymi Sinfoniettassa. Kotkaan
hän tuli vuonna 2011. Aikaisemmin hän on
ollut opettajana lukuisissa musiikkiopistoissa Uudellamaalla sekä Riihimäellä ja Lahdessa. Johanneksen kontrabasso on ollut luomassa pohjaa useimpien maamme ammattiorkesterien sointiin, toisiin tilapäisesti ja toisiin pysyvämmin. Kontrabasso-opintonsa Johannes on tehnyt Lohjan musiikkiopistossa, Helsingin konservatoriossa, Essenin Folkwang-korkeakoulussa ja Dortmundin Orchesterzentrumissa. Silloin kun hän ei pitele bassoa käsissään, hän saattaa olla joko juoksemassa tai puuhastelemassa kuorotoiminnan parissa.

Hanna Silvennoinen

Hanna Silvennoinen aloitti sellonsoiton opinnot Käpylän musiikkiopistossa. Opinnot jatkuivat Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiassa ja sen jälkeen Liettuan musiikkikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2010. Hänen opettajinaan ovat toimineet mm. Rimantas Armonas, Gert von Bülow, Anja Maja, Heikki Pekkarinen, Heikki Rautasalo sekä Roi Ruottinen. Vuodesta 2010 lähtien hän on asunut Saksassa ja toimii tällä hetkellä freelance-muusikkona sekä sellonsoiton opettajana Greifswaldin musiikkiopistossa, Pohjois-Saksassa. Hän soittaa aktiivisesti useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa: Greifswalder Kammertrio sekä Trio Ääni ovat perinteisempiä klassista repertuaaria esittäviä yhtyeitä, kun taas Trio Beltango sekä Tangosekstetti Freunde des vollen Mondes ovat keskittyneet soittamaan suomalaista-, argentiinalaista- sekä nykytangoa. Edellä mainittujen yhtyeiden kanssa hän on esiintynyt monilla musiikkifestivaaleilla Saksassa. Hän on konsertoinut monissa eri Euroopan maissa sekä Kiinassa. Lukuisilla kamarimusiikin- sekä sellonsoiton mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Arne Balk-Møller, Oleksandr Bondurianskyi, Enrico Bronzi, László Fenyö, Wofgang Klos, Erkki Lahesmaa, Jeroen Reuling ja Peter Schuhmayer.

Opettajia vuosien varrelta

Kotkan Nuoria Jousia ovat opettaneet mestarikursseilla, matkoilla ja leireillä myös mm. seuraavat opettajat: Sirkka Kuula, Sirpa Lannes-Tukiainen, Seppo Tukiainen, Päivyt Meller, Pertti Sutinen, Liisa Hovi, Kaisa Bullat, Justus Loges, Jussi Makkonen, Baiba Kuusela, Laura Bucht, Anna Laukhina, Alexander Stang (Rimski-Korsakovski konservatorio, Pietari), Valentina Jakubovskaja (Mussorgsky konservatorio, Pietari) sekä Anna Schmidt (Mozarteum, Salzburg).

Anna Laukhina ja Eija

Vilma Seppo Tukiaisen oppilaana

Baiba Kuusela ja Alexei Kalatchev

Laura Bucht

Natalia Andreevna

Justus Loges