XIX Jousileiri Vehkarinteessä 5.-8.8.2016

Kotkan Nuoret Jouset ry:n XIX jousileiri järjestettiin tutussa paikassa Haminan seurakunnan leirikeskus Vehkarinteessä 5.-8.8.2016. Leirin teemana oli säveltäjänero W.A.Mozart, jonka syntymästä tuli tänä vuonna kuluneeksi 260 vuotta. Teema näkyi tietysti leirillä valmistettavassa ohjelmistossa - kaikki leirillä soitettavat kappaleet olivat Mozartin tai hänen aikalaistensa säveltämiä. Myös muussa leiriohjelmassa seurattiin teemaa: kuorossa laulettiin Mozartin Aakkoslaulua, iltasatuna kuultiin Taikahuilun tarina, askartelutuokioissa askarreltiin venetsialaisnaamiot ja muskarissa tutustuttiin Mozartin perheeseen ja elämään. Sunnuntaina vietettiin koko päivä Mozart-päivää, jolloin pukeuduttiin ajan hengen inspiroimiin asuihin, syötiin wieninleikettä ja sacherkakkua sekä tanssittiin juhlavat naamiotanssiaiset, joissa tietysti käytettiin itse askarreltuja naamioita. Naamiot ovat olleet leirin jälkeen ihailtavina Kotkan kirjaston lastenosaston näyttelyssä.
Leirillä oli edellisvuoden tapaan viulisteja, alttoviulisteja, sellistejä, kontrabasisteja sekä pianisteja. Leiriläisiä oli yhteensä yli kolmekymmentä. Soitonopetuksesta vastasivat leirin taiteellinen johtaja Eija Vilkki sekä Sinikka Meyer, Johannes Raikas, Esa Ylönen, Katariina Almgren, Hanna Silvennoinen, Anni Holopainen ja Anna Myyrä. Muskariopena toimi Tanja Wägar. Lisäksi leirin toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat tärkeänä osana leirivalvojat Kati Aronen ja Hannele Halinen. Nico Toikka ja Maria Trilis antoivat kokonaisuuden kannalta arvokkaan panoksen leiriassistentteina.
Leiriohjelmaan kuului tuttuun tapaan soittamisen lisäksi mm. saunomista, uimista, makkaran- ja letunpaistoa, karaokea ja muuta mukavaa yhdessäoloa. Leiriläiset pääsivät myös jo leirin aikana esiintymään perinteisen Estradi vapaa -konsertin puitteissa. Uutena ideana järjestettiin kahvikonsertti sunnuntaina iltapäivällä.

Leiri huipentui Haminan Simeon-salissa järjestettyyn päätöskonserttiin maanantai-iltana. Leirin aikana hiottu ohjelmisto esitettiin menestyksekkäästi täydelle salille perheenjäseniä, sukulaisia ja ystäviä. Leiri täytti taas kerran tarkoituksensa paitsi soittokauden aloitustapahtumana myös mahdollisuutena tutustua soittokavereihin paremmin ja viettää mukavaa aikaa yhdessä. Leiri tarjosi jälleen myös mahdollisuuden saada ainutlaatuisia elämyksiä, jotka kantavat pitkälle niin harrastuksen kuin lapsen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukena.
Kesän 2016 jousileiristä on juttu myös Suomen jousisoitinopettajien lehdessä!