Kotkan Nuorten Jousten XVII jousileiri 2.-6.8.2014

Kotkan Nuorten Jousten 17. jousileiri järjestettiin Haminan Kannusjärvellä 2.-6.8.2014 leirikeskus Markkulassa. Leirille osallistui reilu parikymmentä nuorta jousisoittajaa, kuusi opettajaa sekä leiriassistentit ja leirivalvojat. Leirin opettajina toimivat Eija Vilkki (viulu), Sinikka Meyer (viulu ja alttoviulu), Katariina Almgren (viulu), Johannes Raikas (kontrabasso) ja Jussi Makkonen (sello). Leirin pianistina toimi Esa Ylönen.

Aiempien vuosien tapaan leiripäivien ohjelma koostui henkilökohtaisista soittotunneista, ryhmätunneista sekä orkesteriharjoituksista. Lisäksi jokaisen tuli tietysti huolehtia omasta harjoittelusta. Tuttiorkesterin lisäksi leiriläiset muodostivat myös pienempiä kokoonpanoja kuten jousikvintetin ja viulu- ja alttoryhmät. Leirin pojat pääsivät myös laulamaan Johanneksen vetämässä "poikakuorossa".

Ahkeran soittamisen lisäksi leiriohjelmaan kuului tietysti myös vapaa-aikaa. Kädentaitoja pääsi harjoittelemaan askartelupajassa, jossa syntyi upeasti koristeltuja kangaskasseja sekä mosaiikilla päällystettyjä purkkeja. Vapaa-aikaan kuuluivat tietysti myös saunominen ja uiminen, jota leiriläiset sään ansiosta harrastivat vielä tavallista innokkaammin. Iltaohjelmassa oli edellisvuosien tapaan mm. tietovisailua, lettukestit ja karaokea. Uuden tuulahduksen toi mukanaan sellonsoitonopettaja Jussi Makkonen, joka piti leiriläisille maanantai-iltana mielenkiintoisen ja innostavan esitelmäkonsertin Sibeliuksesta Esan säestyksellä.

Leirillä harjoiteltiin sekä uutta että vanhaa ohjelmistoa. Uudelleen lämmitettiin mm. Tuonne taakse metsämaan sekä Fairytale, ja uutta ohjelmistoa edustivat mm. La Cumparsita sekä Goblin's Rondo. Jälleen kerran viidessä päivässä tapahtui pieniä ihmeitä, kun ensimmäisen päivän harjoituksissa uusina eteen saadut nuotit alkoivat päivä kerrallaan hahmottua paremmin, ja leirikonsertissa palaset loksahtivat täydellisesti kohdalleen. Päätöskonsertissa Simeon-salissa kaikki soittajat venyivät huippusuorituksiin, ja salillinen kuulijoita sai ihailla nuorten soittajien intoa ja taitoa. Kesäloman lopettava leiri oli jälleen täyttänyt tehtävänsä: tästä on hyvä aloittaa taas uusi työntäyteinen soittovuosi!