Kannatusyhdistyksen toiminta

Kotkan Nuoret Jouset -kannatusyhdistys on perustettu vuonna 2001 tukemaan Kotkan seudun musiikkiopiston nuoria jousisoittajia heidän vaativassa ja antoisassa harrastuksessaan. Yhdistyksen monipuolisen toiminnan kantavana ajatuksena on "positiivisesti motivoiva yhteistoiminnallinen oppiminen".

Yhdistyksen ansioista viulunsoittajille tarjoutuu erilaisia ja vaihtelevia esiintymistilaisuuksia musiikkiopiston omien konserttien lisäksi. Tärkeä osa yhdistyksen toimintaa on lisäksi leirien ja virkistystapahtumien järjestäminen. Oppilaiden ehdoilla ja aktiivisten vanhempien tuella järjestetty toiminta on suuri lisä nykyisten ja entisten viulunsoitonopiskelijoiden opintoihin Kotkan seudun musiikkiopistossa. Yhdistys antaa vanhemmille mahdollisuuden vaikuttaa ja tukea lastensa harrastamista, josta voi joidenkin oppilaiden kohdalla tulla jopa ammatti. 

Kotkan Nuoret Jouset -viuluryhmä on pitänyt korkeatasoisia lasten ja nuorten viulunsoittajien klassisen musiikin konsertteja Kotkan seudulla aktiivisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Isoissa konserteissa olemme soittaneet vahvistuksien avulla myös kamariorkesteri- kokoonpanoissa. Vuonna 2006 esitimme Kotkan ja Haminan kirkoissa "A.Vivaldi: Neljä vuodenaikaa"- konserttisarjan. Lukuvuonna 2006-2007 osallistuimme hyvällä menestyksellä Kuopion "Nuori soittaa"- ja Kotkan "Nuori Kulttuuri" -tapahtumiin. Vuoden 2009 "Nuori soittaa"-tapahtumaan osallistuimme jälleen erinomaisella palautteella. Olemme myös esiintyneet vuosien varrella monissa Kotkan kaupungin virallisissa ja juhlissa. Viuluryhmä teki v. 2007 konsertti- ja opintomatkan Salzburgiin ja v. 2009 kaksi konsertti- ja opintomatkaa Pietariin, jolloin myös yhteistyö Pietarin Suomalaisen Instituutin eli nykyisen Pietarin Suomi-opiston kanssa aloitettiin. 10 vuotta! -juhlakonsertin Kotkan Nuoret Jouset järjesti kannatusyhdistyksen ja viuluryhmän 10-vuotistaipaleen kunniaksi. Konsertista tehtiin myös viuluryhmän toinen CD-levy. Ensimmäinen levy oli tehty vuonna 2001 viuluryhmän perustamisen kunniaksi.   

Kotkan Nuoret Jouset ry:n järjestämästä pienimuotoisesta kesän viululeiristä on tullut vuosien saatossa tärkeä ja huomattava osa Kotkan seudun musiikkiopiston toiminta-alueen (Kotka, Pyhtää, Hamina ym.) nuorten jousisoittajien harrastusta ja opiskelua, jossa myös pienet alle kouluikäiset soittajat voivat turvallisesti tutustua leiritoimintaan.

Yhdistyksen toimintaa ovat tukeneet

Kotkan Nuorten Jousten toimintaa ovat vuosien varrella tukeneet mm. Taiteen edistämiskeskus / Kaakkois-Suomi, Kymenlaakson Kulttuurirahasto, Kymin 100-vuotissäätiö, Kotkan ja Haminan kaupunki sekä Pyhtään kunta. Yhdistys tekee tiiviisti yhteistyötä Kotkan seudun musiikkiopiston kanssa.